Share
Scroll down

Socului – Sibiu

Masterplan Str. Socului - Sibiu: Terenul studiat se află pe o fostă platformă industrială, fiind la limita între două tipologii - zonă rezidențială și zonă CF

Socului – Sibiu

Galeria proiectului

Informatii despre proiect

În ultima perioadă de timp, zona se află într-o continuă schimbare prin numeroase investiții. La nivel local, terenul este influențat de o serie de elemente: traseul mocăniței și accesul la gară, proximitatea noului centru comercial Festival Centrum & Cinegold, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Fabrica de cultură și axa verde propusă prin Planul Urbanistic General al municipiului Sibiu.

Brief-ul proiectului

Date Tehnice

Conceptul a pornit de la detalierea direcțiilor de dezvoltare: orientarea terenului, orientarea circulatiilor, zonele de acces, axele de dezvoltare, spațiul verde, densitatea, functiunile și caracterul privat - public, rezultând o direcție principală S - N. Pornind de la această analiză, terenul a fost împărțit în 5 subzone diferite: o axa verde la limita estică a terenului, susținută de Planul urbanistic general al municipiului Sibiu, o zonă de servicii în partea de nord dezvoltată în relație cu centrul comercial și ca punct principal de interes și acces și 3 tipologii diferite de locuire dezvoltate pe baza tipurilor de țesut din Sibiu.
Axa verde din partea de est a terenului pornește din zona orașului, a gării și a centrului comercial și se dezvoltă către exteriorul orașului și perspectiva către munți. Astfel, se propune un parc linear dezvoltat N-S, de la un caracter urban la unul natural, dar și cu axe V-E ce relaționează zona de locuire cu parcul.

Credentiale

Arh. Urbanist Vlad Nour
Arh. Urbanist Iulia Sabau
Arh. Andrei Nistor
Arh. Roxana Nistor

Prezentarea video a proiectului

Astfel, primul rând de locuințe propus la limita din S-E și S-V a terenului, în vecinătatea locuințelor existente, va avea un regim de înălțime ce egalează înălțimea contrucțiilor existente, o fragmentare pentru a introduce spațiul verde și o fragmentare pe verticală a fațadelor pentru conservarea proporției.

Planuri si schite ale proiectului

01.
© kxl 2019 / Toate drepturile rezervate.
Sus in pagina